Álltalános anyagleadási segédlet

Tisztelt Partnerünk!

Rövid tájékoztatónk azt a célt szolgálja, hogy az alábbiakban megadott információk, paraméterek segítségükre legyenek a hatékony és zökkenőmentes együttműködésben. Az ezeken túlmenően felmerülő kérdésekben pedig készéggel állunk rendelkezésükre elérhetőségeinken.

Technikai paraméterek:

Fájlformátum: Nyomdai minőségű kompozit PDF (PDF/X szabványnak megfelelő)

Képek: CMYK, 300 dpi, lehetőleg jpg vagy tif, tömörítés nélkül. Amennyiben a kép valamilyen szöveges elemet is tartalmaz, akkor a szükséges felbontás 600 dpi.

Fontok: Az állományban lévő összes font legyen beágyazott vagy legörbézett.

Szöveg: A tartalmi és nyelvtani hibákért, korrektúrázás, jóváhagyás után nem áll módunkban felelősséget vállalni.

Színek: Kérjük, csak a ténylegesen nyomásra kerülő színek legyenek az anyagban. Direkt színek alkalmazásakor kizárólag csakis a megfelelő elemek (objektumok, fontok, képek, stb.) legyenek direkt színben megadva, (amelyek a megrendelésben is direktszínként szerepelnek.) A felesleges direktszíneket kérjük minden esetben CMYK színrendszerbe átalakítani. Formalakk illetve stancforma esetén, kérjük ezeket a rétegeket direkt színként (külön színkivonaton) megadni.

Oldalak: Az oldalakat vágójelekkel, szükség esetén hajtás-, bígelés-, perforálásjelekkel, oldalközépre igazítva kérjük leadni. Egyéb jelek (pl. passzer vagy színskála) nem szükségesek.
Több oldalas anyagok, prospektusok, könyvek leadásakor a belíveket és a borítót külön fájlban kérjük. A borító oldalait (B4-B1 külső oldal, B2-B3 belső oldal) oldalpárban, a belíveket oldalanként, nem oldalpárban, egyetlen fájlban kérjük. Ha a kiadvány üres oldalt tartalmaz, az a leadott állományban is a megfelelő helyen szerepeljen. Ragasztókötés esetén a gerinc és az esetleges nyitó bígelés méretét a borító oldalpár méretébe bele kell számolni. Irkafűzés esetén az oldalak számának 4-gyel oszthatónak kell lennie.

Méretek: A megrendelésben maghatározott méret szerint kérjük a leadott állományok méretezését. Kifutó esetén +3-3 mm-es ráhagyást kérünk.

Anyag átadása: A nyomdakész anyag leadása történhet e-mailben, FTP-n, CD-n, DVD-n, USB eszközön vagy fájlküldő szolgáltatáson keresztül (pl. WeTransfer). FTP-n érkező anyagok esetén felhasználó nevet és jelszót biztosítunk. A feltöltés befejezéséről minden esetben értesítést kérünk.

Mellékletek: Segítségünkre lehet, ha forgatókönyvet, nyomatmintát, strukturális tervet kapunk az ellenőrzés miatt. Hajtott munkához minden esetben hajtásmintát kérünk.

Ellenőrzés: A beérkező anyagokat feldolgozás előtt minden esetben PitStop Professional ellenőrző szoftverrel átvizsgáljuk, probléma esetén értesítést küldünk.

Anyagleadási segédlet

Rövid tájékoztatónk azt a célt szolgálja, hogy az alábbiakban megadott információk, paraméterek segítségükre legyenek a hatékony és zökkenőmentes együttműködésben.

Nyomtatásra szánt anyag elküldése

Szolgáltatások

Prospektusok, szórólapok, meghívók, névjegyek, katalógusok, könyvnyomtatás, könyvkiadás, leporelló forgalmazás, digitális nyomtatás.

Tudjon meg többet szolgáltatásainkról

Ajánlat- és információkérés

Kérjen ajánlatot vagy információt amennyiben szükségesnek találja a zökkenőmentes együttműködésünkhöz. Kollégáink kézséggel állnak rendelkezésére bármilyen probléma vagy kérdés esetén.

Kérjen ajánlatot, vagy információt