Álltalános anyagleadási segédlet

Tisztelt Partnerünk!

Rövid tájékoztatónk azt a célt szolgálja, hogy az alábbiakban megadott információk, paraméterek segítségükre legyenek a hatékony és zökkenőmentes együttműködésben.
Az ezeken túlmenően felmerülő kérdésekben pedig készéggel állunk rendelkezésükre elérhetőségeinken.

Technikai paraméterek:

Fájlformátum: Nyomdakész CMYK composite PDF, vagy composite PostScript (az alábbi feltételekkel)

Képek: CMYK, 300 dpi, lehetőleg jpg vagy tif, tömörítés nélkül. Amennyiben a kép valamilyen szöveges elemet is tartalmaz, akkor a szükséges felbontás 600 dpi.

Fontok: Az állományban lévő összes font legyen beágyazott vagy legörbézett. Egyszínű szövegnél (pl. fekete) a betűk minimális mérete 5 pont, többszínű szöveg esetén (pl. zöld) a betűméret minimum 8 pont nagyságú legyen.

Szöveg: A tartalmi és nyelvtani hibákért, korrektúrázás, jóváhagyás után nem áll módunkban felelősséget vállalni.

Színek: Kérjük, csak a ténylegesen nyomásra kerülő színek legyenek az anyagban.
Direkt színek alkalmazásakor kizárólag csakis a megfelelő elemek (objektumok, fontok, képek, stb.) legyenek direkt színben megadva, (amelyek a megrendelésben is direktszínként szerepelnek.) A felesleges direktszíneket kérjük minden esetben CMYK színrendszerbe átalakítani.
Formalakk illetve stancforma esetén, kérjük ezeket a rétegeket direkt színként (külön színkivonaton) megadni.

Oldalak: Az oldalakat vágójelekkel, szükség esetén hajtás-, bígelés-, perforálásjelekkel, oldalközépre igazítva kérjük leadni. Egyéb jelek (pl. passzer vagy színskála) nem szükségesek.
Több oldalas anyagok, prospektusok, könyvek leadásakor abelíveket és a borÍtót külön fájlban kérjük. A borító oldalait (B4-Bl külső oldal, B2-B3 belső oldal) oldalpárban, abelíveket oldalanként, nem oldalpárban, egyetlen fájlban kérjük.
Ha a kiadvány üres oldalt tartalmaz, az a leadott állományban is a megfelelő helyen szerepeljen. Ragasztókötés esetén a gerinc és az esetleges nyitó bígelés méretét a borító oldalpár méretébe bele kell számolni. Irkafűzés esetén az oldalak számának 4-gyel oszthatónak kell lennie.

Méretek: A megrendelésben maghatározott méret szerint kérjük a leadott állományok méretezését. Kifutó esetén +3-3 mm-es ráhagyást kérünk.

Adathordozók: Minden elterjedtebb fájlformátumot tudunk fogadni és felhasználni. Emailen (max. 100 MB), FTP-n (max. 1 GB), CD-n, DVD-n, USB eszközön keresztül PC platformra. FTP-n érkező anyagok esetén felhasználó nevet és jelszót biztosítunk.
A feltöltés befejezéséről minden esetben értesítést kérünk.

Mellékletek: Segítségünkre lehet, ha forgatókönyvet, nyomatmintát, strukturális tervet kapunk az ellenőrzés miatt. Hajtott munkához minden esetben hajtásmintát kérünk.

PDF írás: Kerülni kell a közvetlen PDF exportá1ást és PDF-ként való mentést, mert ez nagyon sok, előre nem látható, kiszámíthatatlan hibát eredményez.

Az általunk javasolt PDF írási folyamat: az elkészült állományból Adobe Distiller 7-es (vagy újabb) alkalmazással, Press Quality profillal készítsük el a kompozit PDF állományt.

Ellenőrzés: A beérkező anyagokat feldolgozás előtt minden esetben PitStop Professional ellenőrző szoftverrel átvizsgáljuk.


Ezekre a különböző megjelenési hibák elkerüléséhez, valamint a bonyolultabb munkák precíz és pontos kivitelezéséhez van szükségünk.
Észrevételeinkről valamint az esetleges hibákról értesítést küldünk, és visszajelzésig a munkát félretesszük.
Segítségüket előre is köszönjük szépen!

Anyagleadási segédlet

Rövid tájékoztatónk azt a célt szolgálja, hogy az alábbiakban megadott információk, paraméterek segítségükre legyenek a hatékony és zökkenőmentes együttműködésben.

Nyomtatásra szánt anyag elküldése

Szolgáltatások

Prospektusok, szórólapok, meghívók, névjegyek, katalógusok, könyvnyomtatás, könyvkiadás, leporelló forgalmazás, digitális nyomtatás.

Tudjon meg többet szolgáltatásainkról

Ajánlat- és információkérés

Kérjen ajánlatot vagy információt amennyiben szükségesnek találja a zökkenőmentes együttműködésünkhöz. Kollégáink kézséggel állnak rendelkezésére bármilyen probléma vagy kérdés esetén.

Kérjen ajánlatot, vagy információt